Kindertheater over cyberpesten, mediawijsheid, internet en sociale media

Smart

Boeiend en humoristisch muzikaal theater over tieners en hun ervaringen met cyberpesten en mediawijsheid, en hun manieren van communiceren in snel veranderende tijden. Met live muziek!

Schermpjes zijn voor tieners het belangrijkste venster op de wereld. Ze zijn voortdurend actief op sociale media, met Snapchat, TikTok, Youtube en Instagram als absolute koplopers.

Het sociale leven van tieners speelt zich vandaag voor een groot deel in die digitale wereld af: smartphones, sociale media en andere ICT-toepassingen worden vlijtig gebruikt.

Om samen te gamen, soms schoolwerk te maken, maar veelal om in contact te blijven met vrienden. Vaak is dat een verrijking, maar wel één met een keerzijde: in sommige gevallen krijgen kinderen te maken met cyberpesten.

‘Die draaitelefoon, typmachine en walkman, zalig om te zien, de kinderen kennen dat bijna niet, nu zijn het allemaal schermpjes.’juf Chantal
‘Perfect op maat van onze leerlingen, over hun leefwereld, en we leerden zelf nog iets bij. En eens kunnen lachen doet ook altijd deugd.’meester Bart
 
  • Doelgroep: 4e-5e-6e leerjaren
  • Speelduur: 60 min
  • Thema’s: cyberpesten – mediawijsheid – internet – sociale media