Jeugdtheater over cyberpesten, sexting en privacy

Shame

Een meeslepende theatervoorstelling over enkele confronterende thema’s uit het jongerenleven gegrepen. Cyberpesten, sexting, slutshaming, bodyshaming, victim blaming, … Woorden schieten vaak tekort om te beschrijven wat het Internet soms uitbraakt.

Jongeren leven voor een groot deel in een digitale wereld. Sociale media zijn voor hen een klankbord. Vaak een verrijking, maar helaas krijgen jongeren ook te maken met cyberpesten en zelfs sexting. Kwetsende emails, gemene berichten in chats of via apps, ongewenste foto’s die viraal gaan of zelfs expliciete foto’s en filmpjes die zonder toestemming verspreid worden.

In de aangrijpende multimediale theaterproductie SHAME horen we getuigenissen van jongeren, hun ouders en vrienden, krijgen we tips van experts, en gaan we dieper in op de oorzaken, gevolgen en risico’s van cyberpesten en sexting, en hoe je ook zelf de schade voor slachtoffers kan beperken. Dit alles met een scheut verlichtende humor en sfeervolle live muziek.

‘Onze leerlingen waren heel sterk onder de indruk en het was verrassend stil tijdens de beelden en getuigenissen.’directeur Johan
‘Ik vond wat ze vertelden en toonden heel herkenbaar, en ik heb zeker ook veel dingen bijgeleerd. Ook de muziek was echt cool. Het toneel was meestal serieus, maar we konden gelukkig ook eens lachen.’leerling Vince
 
  • Doelgroep: 1e en 2e graad secundair
  • Speelduur: 60 min
  • Thema’s: cyberpesten – sexting – victim blaming – bodyshaming – privacy