Kindertheater over wetenschap, techniek, robots en internet

Hello Robot

Verrassend, boeiend en knotsgek kindertheater over wetenschap en techniek, waarin je kennismaakt met een bende bizarre robots en misschien geprogrammeerd wordt.

Elk kind is gefascineerd door robots, en vaak stopt het niet als je volwassen bent. David Francis is een expert in robotica, de wetenschap en technologie van robots. Hij neemt ons mee in een toekomst waar robots naast en met ons zullen leven. Zelfrijdende auto’s, bezorgdrones, gekke machines die kunnen praten, huisrobots die voelen dat we honger hebben, enzovoort.

We verzamelen onze technische kennis, programmeren en fabriceren een cybertoekomst. Een robot die tennist, een huis bouwt, je gras maait, je neus komt snuiten of je huiswerk maakt? Of een robot die boeken schrijft en voorleest? Niks is onmogelijk. Maar schuilt er dan nergens gevaar? Wanneer is iemand nog een mens en wanneer een machine?

Hello Robot steekt de handen uit de mouwen, maar doet ons ook even nadenken.

‘Heel origineel theater, interessant voor de kinderen want ze konden hier hun creativiteit gebruiken. Ze hebben ook goed gelachen.juf Cindy
‘Het feit dat we omringd worden door robots, dat deed hen wel even nadenken, ze staan er niet bij stil met al hun gsm’s, tablets en spelcomputers.’meester Geert
 
  • Doelgroep: 1e-2e-3e graad lagere school
  • Speelduur: 50 min
  • Thema’s: wetenschap – techniek – robots - internet