Jeugdtheater over jongerenwelzijn, gezondheid, opgroeien en hulpverlening

Brake

Interactief en confronterend jeugdtheater over jongerenwelzijn, jeugdzorg, gezondheid en opgroeien, waarbij het publiek slachtoffer en hulpverlener is.

Is het werkelijk code rood voor mentaal welzijn bij jongeren? Gooien we de remmen los of duwen we ze nog harder in? Er kan veel gebeuren als dagelijkse structuur, positieve prikkels en sociale controle wegvallen. Je wilt vooral ook jezelf kunnen zijn.

Iedereen heeft wel eens een dipje, maar wat doe je als je dag in dag uit niet goed in je vel zit, en je geen veilige plek of luisterend oor vindt? Waar kan je terecht en hoe kunnen we elkaar helpen? Remmen, of breken?

In de herkenbare interactieve theatervoorstelling BRAKE nemen ervaren improacteur Kenny en psycholoog/actrice Katrien de jongeren mee op een wilde, gevoelige en interessante trip, met een lach en een traan, en een waardevolle en hoopvolle afloop.

‘Chapeau voor beide spelers om op zo’n vlotte manier om te gaan met zo’n grote groep jongeren.’leerkracht Jonas
‘Het is duidelijk een thema dat leeft bij onze leerlingen, we schrokken er zelf een beetje van. Heel mooi waren ook de onderlinge reacties die loskwamen.’leerkracht Annelies
 
  • Doelgroep: 1e - 2e – 3e graad secundair
  • Speelduur: 50 min
  • Thema’s: jongerenwelzijn - gezondheid – opgroeien – hulpverlening – jezelf zijn