Kinder- en jeugdtheater.

Alle voorstellingen en vertellingen behandelen op een ludieke manier enkele boeiende thema’s. We serveren geen hapklare brok. We willen de kinderen wakker maken, uitdagen en samen het verhaal maken. Voor ons zijn kinderen de slimste mensen ter wereld en wij geven hen ruimte om dat te bewijzen.

Ons aanbod is heel flexibel en elke voorstelling kunnen we op diverse locaties brengen. Wij zoeken graag met u naar de ideale uitwerking.

Theater voor verschillende leeftijden, waarbij we in een ruime leeftijdscategorie specifieke accenten per leeftijd/graad leggen.

Ontdek hier de theaterproducties voor 2020-2021.
ah

Alle prijzen, info en boekingen via info@studiogekko.be of 0477/20.97.23.

Herman de Vliegende Pinguïn.
kleuter + 1ste graad
mileu, kinderrechten, gevaar , dieren
Herman de pinguïn onderneemt talloze pogingen om te kunnen vliegen. Was ik maar een kanarie, zucht hij. Aangezien de aarde opwarmt en de ijsbergen smelten, besluit hij te vluchten. Ik heb ook het recht om te kunnen vliegen. Ik ben ook een vogel! Een pinguïn tegen de opwarming van de aarde en met een hevige vliegwens. Een interactieve voorstelling vol humor, liedjes, versjes en vliegstunts. Met Herman verveel je je nooit!
Wolkenkrabbers.
kleuter + 1ste graad
klimaat, wetenschap, vriendschap, avontuur
Willem Westenwind droomt van een reis naar de wolken. Hij wil er alles over leren. Hoe komen ze daar plots in de lucht? Wat is die witte streep achter een vliegtuig? Waarom maakt donder zoveel lawaai? We klimmen samen met Willem tot in de wolken, heel héél hoog. Woont daar iemand die ons meer kan vertellen? Een verrassende en onvergetelijke reis.
Tentman.
peuter + kleuter
reizen, cultuur, natuur, avontuur, gevaar
’s Nachts gaan de lichten uit. In het donker ben ik bang. Ik zie niks meer, voel me alleen en kruip dicht tegen knuffelbeer. Maar dan steekt Tentman zijn lampje aan, en vertelt mij een nieuw avontuur. Tentman reist de wereld rond, hij neemt me mee, een droomverbond. Tentman waakt, ik slaap.
Gekko.
4-10 jaar
lachen is gezond, ontdekken, hoop, vriendschap.
Herman is een poetsman met een burn-out. Hij komt aan op zijn werkplek en ontdekt, naast een hoop rommel, ook een groep kinderen. Zij zitten in de weg, want Herman moet dringend verder opruimen. Maar plots kan er gelachen worden... Lachland? Wablief? Humorolandis? Wie geeft zijn lach door en maakt een ander gelukkig? Met Herman worden we allemaal Gekko, want lachen is gezond!
De Vliegende Pinguïns.
kleuter + 1ste graad
mileu, kinderrechten, gevaar , dieren
Herman en Harry zijn twee knotsgekke pinguïns en ondernemen talloze pogingen om te kunnen vliegen. 'Waren we maar kanaries', zuchten ze. Aangezien de aarde opwarmt en de ijsbergen smelten, besluiten ze te vluchten. 'Wij hebben ook het recht om te kunnen vliegen. Wij zijn ook vogels!' Twee pinguïns tegen de opwarming van de aarde en met een hevige vliegwens. Een educatieve, interactieve voorstelling vol humor, liedjes, versjes en vliegstunts. Met Herman en Harry verveel je je nooit!
Malle Merlijn.
kleuter + 1ste & 2de graad
talenten, durven, toveren , vriendschap, samenwerken
Malle Merlijn is de eeuwige tovenaarsleerling en reist de wereld rond om zich te bekwamen in magie, alchemie en toverkunst. Spreuken en goocheltrucs mislukken vaker dan hem lief is en zijn betoverde vrienden dwarsbomen hem voortdurend. Verwacht geen goochelshow, Malle Merlijn neemt je mee op een boeiend en grappig avontuur vol magische stunts en bizarre vriendschappen.
Harde Noten: terugblik op een pestprobleem.
10-14 jaar
pesten, relaties, school, vriendschap
CLAVIS Uitgeverij en Jeugdauteur Ilse De Keyzer.
In Vlaanderen wordt één kind op vijf gepest. Ondanks alle campagnes en initiatieven blijft pesten een moeilijk uit te roeien probleem. Een probleem dat iedereen kan overkomen, zo ook de dertienjarige Kaat, het hoofdpersonage uit de jeugdboeken Harde noten en Papieren vriendin (uitgeverij CLAVIS) die leerkracht Ilse De Keyzer schreef. Studio Gekko en de auteur bewerkten de boeken tot het theaterstuk 'Harde noten: terugblik op een pestprobleem'. In deze monoloog blikt Kaats broer Sep terug op de pestgeschiedenis van zijn zus. De situaties zijn herkenbaar voor jongeren vanaf tien jaar en zoomen in op de mogelijke oorzaken en gevolgen van pesten. Een stuk dat beslist nog even zal nazinderen.
De Bank.
Productie in thema Jeugdboekenweek 2016: Weg van de Stad.
5-10 jaar
steden en dorpen, natuur en milieu, (samen)wonen, culturen, verdraagzaamheid.
Productie in thema Jeugdboekenweek 2016: Weg van de Stad.
Een rustig plekje op het platteland, ver weg van de stad. Waar Karel op een bankje zit, luisterend naar geritsel in het struikgewas, turend over groene weiden. Allemaal beestjes. Een andere bank, stijf, deftig, in de stad. Een bank aan de bank. Waar heren in een strak pak zaken doen. Karel in kostuum, wat op z’n ongemak. Auto’s, bussen, trams, hindernissen en muizenissen. Allemaal mensen. Weg van de stad? Weg van elkaar?
Music.
6-12 jaar
vriendschappen en relaties, showbizz, creativiteit, feest.
Fred en Francis vormen al jaren een pop- en rockband. Ze blijven streven naar roem en succes, tevergeefs. De band staat op springen. Splitten, scheiden, geen duo, wel solo. Spanningen lopen op, de waarheid wordt gezegd, elk zijn waarheid. MUSIC is zinderend muzikaal theater, in discoplunje en feestroes, met een lach en een traan. Over komen, blijven en gaan van vriendschappen en relaties, en de leegte die ze kunnen achterlaten. Over de schoonheid van de troost, de energie, de passie voor kunst en creativiteit.
De Gekko’s (Disco Brock & Brollshow)
alle
Live muziek, live DJ-set, een nooit geziene mix van gezond gekke music, dance & comedy. Hilarische liedjes met publiekshulp, knotsgekke personages en een turbo muziekquiz. Hip-Hop, Dance, Rock & Roll en een schlagerfestijn. De Gekko’s zetten alle dans-, zing- en lachspieren aan het werk in een wervelende en dolkomische podiumshow. Geschikt voor elk feest, podium en festival!
Faro en Farinelli.
4-10 jaar
muziek, feest, vriendschap, succes, showbizz
Faro en Farinelli zijn twee wereldberoemde komische zangers-dichters-muzikanten. Faro met gitaar in de hand, zingt schone liedjes en Farinelli draagt op onnavolgbare wijze versjes voor. Samen willen ze een wereldberoemde popgroep oprichten, maar ze staan al snel op splitten. De druk van het succes zorgt voor spanningen. Misschien kunnen de fans hen helpen? Faro en Farinelli brengen een hilarische interactieve woord- dans- en muziekshow. Eén groot spetterend feest!

 

ah